Functionele paddenstoelen: Vegan pannenkoeken met Lion’s Mane en Chaga chocoladesaus

Dit recept is veganistisch, makkelijk, heerlijk en vooral geupgrade met gezonde functionele paddenstoelen!

Functionele paddenstoelen zijn een van de krachtigste remedies van de natuur om een ​​betere gezondheid te ondersteunen, met een rijke en oude achtergrond in vele klassieke kruiden tradities over de hele wereld. Ze staan bekend als krachtige adaptogenen en werken als immunomodulatoren om de psychologische en fysiologische functies weer in de homeostase (staat van balans) te brengen.

Voordelen Lion’s Mane

Lion’s mane (Hericium erinaceus), in Japan bekend als ‘de priester uit de bergen’, is een goed onderzochte paddenstoel waarvan is vastgesteld dat deze enkele belangrijke bioactieve verbindingen bevat die het geheugen lijken te stimuleren, de focus te verbeteren en mentale helderheid te brengen. Sommige onderzoeken tonen ook aan dat Lion’s manen gunstig kunnen zijn voor mensen die te maken hebben met angst en depressie. Traditioneel wordt Lion’s Mane-poeder ook gebruikt om maag- en spijsverteringsproblemen te behandelen.

Voordelen Chaga

Chaga is een paddenstoel die voornamelijk groeit op berkenbomen in het koude klimaat van het noordelijk halfrond. Chaga wordt traditioneel in de kruidengeneeskunde gebruikt voor veel gezondheidsproblemen, maar is waarschijnlijk het best bekend om het opmerkelijke effect dat het heeft op het immuunsysteem. Chaga heeft ook een positief effect op het spijsverteringskanaal, werkt ontstekingsremmend en heeft de hoogste waardes aan antioxidanten die tot nu toe in natuurlijke voeding zijn aangetroffen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kopjes (480 ml) plantenmelk
  • 2 kopjes (160 g) haver
  • 1 eetlepel Lion’s Mane-poeder
  • een halve theelepel kaneel
  • snufje zeezout
  • een paar snufjes bakpoeder

Chaga chocoladesaus

  • 6 stuks pure chocolade
  • 1 theelepel chaga-poeder
  • scheutje plantenmelk
  •  theelepel ahornsiroop

Instructies

Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken toe aan een blender en mix tot een gladde massa. Het mengsel mag niet te waterig maar ook niet te dik zijn, giet in de koekenpan en maak pannenkoeken van het formaat dat jij wilt.

Chaga-chocoladesaus:

Verwarm de chocolade au bain-marie. Voeg de andere ingrediënten toe wanneer het begint te smelten en roer tot een gladde massa.

Versier jouw stapel pannenkoeken met je favoriete fruit of andere lekkere dingen, voeg dan de Chaga-chocoladesaus toe en last but not least, genieten maar!

No Comments

Post A Comment