De krachtige en medicinale eigenschappen van de Cordyceps paddenstoel

Dong Chong Xia Cao, of caterpillar fungus maar vooral bekend onder de Latijnse naam Cordyceps, is een van de meest exotische en krachtigste onder de medicinale paddenstoelen. De naam caterpillar fungus werd gegeven omdat Cordyceps in feite een parasitaire schimmel is die zijn insecten gastheer overneemt, en dit fenomeen is een van de redenen waarom deze paddenstoel zo beroemd is als hij nu is. Tot voor kort was het niet gemakkelijk om aan deze paddenstoel te verkrijgen. Men vindt deze fascinerende shrooms in de hoge berggebieden van Tibet, China en Nepal en is vrij zeldzaam om te vinden. Maar maak je geen zorgen; bij Mush gebruiken we de veganistische versie van deze krachtige schimmel!

In het verleden werden Cordyceps-paddenstoelen alleen geconsumeerd door royals, mensen in machtsposities of degenen die leefden in de gebieden waar deze paddenstoelen in het wild voorkwamen. Gelukkig is er door het cultiveren van deze funguy geen schaarsteprobleem meer, en is het nu grotendeels voor iedereen beschikbaar om te kopen, woohoo!

Yin en yang balance

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt het genezings potentieel van Cordyceps voornamelijk geassocieerd met het versterken van de long- en nier meridianen.

Als tonificerende paddenstoel wordt Cordyceps ook vereerd omdat het zowel ‘Yin-voedend’ als ‘Yang-stimulerend’ is in de Chinese geneeskunde. De Yin-voedende werking van deze paddenstoel komt nadrukkelijk tot uiting in zijn krachtige antioxiderende werking en zijn zeer krachtige immunomodulerende werking. De Yang-stimulerende effecten zijn merkbaar in het toenemende vermogen op cellulaire energieproductie door het glucosemetabolisme te verbeteren en oxidatieve stress te verminderen. In een notendop; oxidatieve stress is in wezen een onbalans tussen de productie van vrije radicalen en het vermogen van het lichaam om hun schadelijke effecten tegen te gaan of te ontgiften door neutralisatie door antioxidanten.

Cordyceps en anti-veroudering

Vanwege de grote hoeveelheden antioxidanten die in Cordyceps worden aangetroffen, lijkt het erop dat deze paddo ook het degeneratieve proces van het lichaam beïnvloedt, oftewel het vermogen heeft om het verouderingsproces te vertragen. Het klinkt alsof Cordyceps en Reishi het perfecte team zijn om veroudering tegen te gaan, aangezien ze allebei bekend staan ​​om hun vermogen om veroudering tegen te gaan!

Libibo verhogende fungi

Het gebruik van Cordyceps kent vele voordelen, maar wordt grotendeels voorgeschreven voor aandoeningen van de luchtwegen, nieren en lever. Evenals extreme vermoeidheid en seksuele disfunctie. Ja, je leest het goed. Blijkbaar is er zelfs een schimmel die kan helpen bij het activeren van de seksuele energie. Een recente studie merkte een toename van 30 procent op in seksuele activiteit wanneer Cordyceps dagelijks werd gebruikt. Traditioneel gezien werd Cordyceps ook gebruikt als een vruchtbaarheidstonicum, en het goede nieuws is dat de afrodiserende eigenschappen die aan deze paddenstoel worden toegeschreven zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen.

Multi Getalenteerde paddenstoel

Cordyceps heeft de kracht om het evenwicht tussen Yin en Yang en meerdere andere fysiologische processen in het lichaam in balans te brengen. In dit korte, diepgaande artikel heb ik al geschreven over veel van de voordelen die deze paddenstoel je kan bieden, maar er is nog zoveel meer te schrijven over deze zeer interessante paddenstoel, dus verwacht zeer binnenkort een vervolg!

Mush Cordyceps poeder wordt nu exclusief verkocht in de nieuwe Mush collection box. De Mush box is de perfecte manier om bekend te raken met welke paddenstoel je het lekkerst vindt of om je eigen ochtend- en avondritueel te creëren door ze alle vier te gebruiken!

Cordyceps functionele paddenstoel kraft zak
No Comments

Post A Comment