Reishi appeltaart havermout

We naderen het einde van de zomer, en daarmee ook het einde van al je favoriete zomerse maaltijden. Maar met de herfst voor de deur, zijn er ook heel veel lekkere recepten die weer in het seizoen komen!

We proberen ons bewust te zijn van seizoensgebonden producten en september betekend appels! Een van de hoofdingrediënten van dit gezond en verwarmend ontbijtje.

Reishi appeltaart havermout in september

Een ander belangrijk ingrediënt dat komend seizoen zal worden geoogst, is onze geliefde Reishi-paddenstoel. Onze Reishi’s worden elk jaar tussen augustus en oktober geoogst.

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) staat Reishi bekend als Lingzhi, wat ‘kruid van spirituele kracht’ betekent. Deze geliefde paddenstoel wordt gebruikt om het hart te voeden en de geest tot rust te brengen.

In deze oude medische praktijk vertegenwoordigt de “Shen” de denkende geest of de geest van het lichaam, die in het hart is gehuisvest. Agitatie, angst, slapeloosheid zijn allemaal indicaties van een verstoorde Shen, wat aangeeft dat het nodig is om het hart te ondersteunen en te genezen.

Wat is een betere manier om je hart en geest te beschermen dan ons hartverwarmende recept voor appeltaart en havermout uit te proberen!

De ingrediënten voor twee kommen Reishi appeltaart havermout

  • 1 kop (125 g) haver
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels ahornsiroop (of agave)
  • 1 grote appel of twee kleine appels
  • 1 theelepel Reishi of een van je favoriete Mush-poeders
  • 1 kop (240 ml) plantenmelk
  • snufje zeezout

Recept voor Reishi appeltaart havermout

Stap 1
Snijd de appel (en) in kleine vierkantjes

Stap 2
Combineer haver, melk, water, zout, reishi, appelstukjes en kaneel in een middelgrote pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

Stap 3
Laat het onafgedekt 3 tot 5 minuten sudderen tot het ingedikt is, af en toe roeren. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Stap 4
Verdeel gelijkmatig over twee kommen. Sprenkel elke portie met 1/2 theelepel ahornsiroop en een paar extra snufjes kaneel

No Comments

Post A Comment