Maar hoe zit het dan met China? De oorsprong van de paddenstoelen cultuur

We hebben tegenwoordig allemaal een uitgesproken mening wanneer het over China gaat en hoe kunnen we die niet hebben? Want in deze ogenschijnlijk bewuste samenleving worden we constant herinnerd aan ons consumentengedrag en wordt ons opnieuw geleerd over de manier waarop we producten bekijken en kopen. En hoewel we niet kunnen en moeten negeren wat er met de wereld gebeurt, is het soms het beste om je eigen kritische geest te laten zoeken naar de nauwkeurigheid van belangrijke onderwerpen als deze. Wat is nou echt  duurzaam en ethisch, wat niet, en welke impact maak je als je ervoor kiest om je producten te kopen?

China en de paddenstoelenteelt

Wist je dat China wereldwijd meer dan 87% van de paddenstoelen kweekt?

We zijn het er natuurlijk allemaal over eens dat lokale producten en het ondersteunen van de lokale economie een goede zaak zijn. Maar hoe zit het met de oorsprong van een product en de oude kennis die is verbonden aan het kweken ervan?

Toen we voor het eerst begonnen met het onderzoeken van medicinale paddenstoelen, bracht bijna al ons onderzoek ons ​​terug naar China en hun rijke geschiedenis in het kweken van paddenstoelen en natuurlijk de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). China was de eerste die aan het begin van de 13e eeuw met de paddenstoelenteelt begon. Bijvoorbeeld, de geneeskrachtige voordelen van Reishi als een potent middel dateren zelfs van ongeveer 200 na Christus zoals beschreven staat in de beroemde klassieke kruiden tekst, de Shen Nong Ben Cao (een Chinees boek over landbouw en medicinale planten). In China bestaan heeft een groot aantal onderzoekscentra, die zich volledig bezighouden met de ontwikkeling van schimmels: of het nu om voedsel of om medicinale doeleinden gaat.

Maar hoe zit het met luchtvervuiling?

We lijken vaak te vergeten dat China een heel groot land is. Hoewel het niet te ontkennen is dat er in China sterk vervuilde gebieden zijn, zijn er ook tal van delen met schone lucht en dus veilig voor de landbouw. We zouden moeten stoppen met alles te generaliseren en met evenveel aandacht naar alle individuele gevallen kijken.

Substraat en paddenstoelen

Het soort substraat waarop de paddenstoelen groeien, speelt ook een cruciale rol bij de teelt van paddenstoelen. Vooral bij de productie van medicinale paddenstoelen zal het type substraat dat wordt gebruikt een grote invloed hebben op de medicinale voordelen die de paddenstoelen bevatten.

Dit komt omdat schimmels de belangrijkste afbrekers (decomposers) van de natuur zijn, ze bestaan voor een groot deel uit en voeden met het organische materiaal waarop ze groeien. Schimmels breken organisch materiaal af door enzymen vrij te maken om rottend materiaal af te breken, waarna ze de voedingsstoffen in uit het organische materiaal opnemen. Daarom kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat het  substraat waarop en dat de omgeving waarin ze groeien essentieel is voor het produceren van de juiste supplementen.

Door de eeuwen heen heeft de Chinese geneeskunde een formule ontwikkeld die de teelt van de beste kwaliteit medicinale paddenstoelen begeleidt. Veel van deze normen blijven constant, maar naarmate de tijden veranderen, evolueert de formule ook mee.

Gedroogde medicinale paddenstoelen of mycelium graan?

Paddenstoelen worden meestal eerst gedroogd wanneer ze gebruikt worden als supplement en aangezien paddenstoelen over het algemeen ongeveer 90% water bevatten wanneer deze worden gedroogd, zullen ze ongeveer 10% van het oorspronkelijke gewicht opleveren. Dit betekent dat het kweken van medicinale paddenstoelen een veel duurder en tijdrovend proces is dan alleen het kweken van paddenstoelen voor voedsel, en vaak niet haalbaar voor kleinere bedrijven omdat ze een grote productiecapaciteit moeten hebben.

Om de supplementen goedkoper te maken, zijn er nogal wat bedrijven die gedroogd mycelium graan verkoopt en niet het eigenlijke vruchtlichaam van de paddenstoel. Dit massa van mycelium lijkt eigenlijk erg op het Aziatische gefermenteerde voedselproduct tempeh. En hoewel het enkele gezondheidsvoordelen kan bevatten, komt naar wat we hebben onderzocht niet in de buurt van de medicinale voordelen die het vruchtdragende deel van de paddenstoelen biedt.

medicinale paddenstoelen china

MUSHrooms

Mush gelooft enorm in een holistische levensstijl die waarde heeft voor de aarde waarop we leven en alle inwoners waarmee we leven. Daarom zijn we altijd op zoek naar de best mogelijke opties om Mush verder te ontwikkelen en de volgende stap te zetten in het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. We kopen onze paddenstoelenpoeders van een leverancier die uitsluitend werkt met 100% natuurlijke en biologische paddenstoelen, zonder toevoegingen of het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. We streven er ook naar om zo duurzaam mogelijk te zijn in onze productie, verpakkingen en levering.

Net zoals de paddenstoelen het welzijn van de planeet kunnen versterken, kunnen ze ook de onze verbeteren; daarom wil Mush Superfood je aanmoedigen om naar alle aspecten, lichaam, geest en ziel te kijken.

No Comments

Post A Comment