Kim van der Veer over Ayurveda en functional mushrooms

Kim van der Veer over Ayurveda en functional mushrooms

Guest blog Mush Superfoods

Mijn ervaringen met functionele mushrooms

Als Yoga teacher en Ayurveda Lifestyle Coach ben ik continu op zoek naar manieren om meer balans te vinden in mijn leven en het leven van anderen. Met Ayurveda als belangrijkste inspiratiebron ben ik ervan overtuigd dat iedereen uniek is en iets anders nodig heeft om de meest gezonde en gelukkigste versie van jezelf te worden. Een ‘one-pill-fits-all-solution’ bestaat simpelweg niet. Om die reden ben ik gaan experimenteren met mushrooms. 

Hoewel adaptogenen in Ayurveda al meer dan 6000 jaar worden gebruikt om de hormoonbalans te herstellen en stress te reduceren worden mushrooms hierin niet beschreven. Dat betekent niet dat mushrooms niet Ayurvedisch zijn. In feite is alles Ayurveda. De vraag die je jezelf moet stellen is: Is dit een goede keuze voor mij op dit moment? 

Met deze vraag ging ik de drie verschillende soorten mushrooms (Reishi, Lion’s mane & Chaga) van Mush Superfoods testen. Al snel merkte ik dat Reishi geweldig werkt na een stressvolle dag op werk of wanneer mijn dochter de hele dag mijn aandacht nodig had. Op die onrustige momenten hielp het voor mij enorm om een kopje warme amandelmelk met reishi, saffraan en kaneel te maken. Het zorgde ervoor dat ik echt weer kon aarden. Hierdoor is Reishi zeker een van mijn nieuwe tools die ik heb toegevoegd aan mijn Ayurveda toolbox. 

Daar voeg ik graag ook nog de Chaga aan toe, want zeker in deze tijden waarin je immuniteit wel een boost kan gebruiken heb ik gemerkt hoe een theelepeltje Chaga in mijn koffie of cocoa me de boost gaf die ik nodig had. 

Eigenlijk kwam ik al snel tot de conclusie dat de drie verschillende mushrooms ingezet kunnen worden om alle 3 de mind-body types (Vata, Pitta en Kapha) die we in Ayurveda kennen te ondersteunen. 

Vata: Reishi
Pitta: Chaga
Kapha: Lion’s Mane

Geweldig och? Een modern setje adaptogen om toe te voegen aan je toolbox? 

Liefs,

Kim

kim van der veer over mush superfood en ayurveda

Kim van der Veer (@kimvdveer) is yogadocent en ayurvedisch lifestyle coach en woont en werkt in Amsterdam. Ze is de oprichtster van het Ayurvedische platform Start with Rasa waar ze mensen helpt mensen hun innerlijke rust te laten vinden door middel yoga en ayurveda.

No Comments

Post A Comment