Raw salted caramel cheesecake met Chaga poeder

Salted caramel cheesecake is waarschijnlijk een van onze all-time favorites, net als Chaga poeder. Al zijn we niet altijd mega fan van rauwe taartjes, maar omdat ik (Jasmijn) geen oven heb, moesten we creatief zijn. Desalniettemin is deze raw cheesecake erg lekker geworden, al zeggen we het zelf!

Salted caramel, Chaga en courgette

Omdat we van pure en natuurlijke ingrediënten houden, hebben we deze salted caramel cheesecake zo gezond mogelijk proberen te maken. We zijn er zelfs in geslaagd om wat groenten toe te voegen!

Ja, dat lees je goed, we hebben courgette aan deze cake toegevoegd voor wat extra vitamines, en nee, dit proef je niet!

Naast de courgette hebben we ook Chaga poeder toegevoegd aan deze heerlijke cheesecake, voor extra gezondheidsvoordelen.

Chaga paddenstoelen staan bekend om het hoge gehalte aan antioxidanten dat ze bevatten. Verder heeft deze paddenstoel ook antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarom is het niet zo raar dat Chaga’s andere naam King of mushrooms is. Traditionele genees tradities kennen deze krachtige schimmels al honderden, zij niet duizenden jaren. Chaga wordt vooral gekoesterd in de Russische cultuur, waar het dagelijks wordt gebruikt om bij gezondheids en spijsverteringsproblemen te ondersteunen.

Cheesecake goodness!

Natuurlijk is deze cheesecake, hoe puur de ingrediënten ook zijn, nog steeds een traktatie, maar wij vinden dat we allemaal wel een heerlijke traktatie hebben verdiend!

Dus haal je bakvorm uit je voorraadkast en probeer deze lekkere salted caramel cheesecake eens uit. Want wie houdt er nou niet van salted caramel?!

rauw gezouten karamel cheesecake
chaga poeder en salted caramel cheesecake

Ingrediënten

 

Bodem:

 • 100 gr  pecannoten
 • 20 gr geraspte kokos
 • 1 snufje Himalayazout
 • 2 el ahornsiroop

 

Chaga cheesecake vulling:

 • 200 g ongebrande cashewnoten
 • 90 g geschilde courgette
 • 65 gr dadel of ahornsiroop
 • 45 ml amandelmelk
 • 1 grote eetlepel Chaga-poeder
 • 1 vanillestokje (merg eruit geschraapt)
 • 1 el citroensap
 • 1 klein snufje Himalayazout
 • 155 ml kokosolie (gesmolten)

 

Topping van gezouten karamel:

 • 200 gr Medjoul Dadels
 • 75 ml ahornsiroop
 • 2 el witte amandelboter
 • 1/2 vanillestokje (merg eruit geschraapt)
 • 1 kleine theelepel Himalayazout
 • 1 el kokosolie (gesmolten)
Stap 1

Week de cashewnoten voor de vulling van de taart en de dadels voor de karamel topping in aparte kommen in genoeg water. Je kunt ze een uurtje in heet water weken. Of de avond ervoor al deze beginnen met weken in koud water.

Voeg de pecannoten samen met de geraspte kokos en het Himalaya-zout toe aan een keukenmachine en voeg, terwijl de keukenmachine draait, de ahornsiroop. Verwerk totdat het begint te vormen tot plakkerig deeg. Verdeel in de springvorm (20 cm) en strijk de taartbodem glad. Gebruik de achterkant van een lepel om het in een nette vlakke laag te drukken. Plaats in de vriezer.

Stap 2

Spoel de geweekte cashewnoten af ​​en laat ze uitlekken in een zeef. Schil en snijd de courgette in kleine stukjes, doe ze samen met de geweekte cashewnoten in de keukenmachine, tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de dadelstroop, amandelmelk, vanille merg, citroensap en zout toe. Voeg ten slotte, terwijl de keukenmachine draait, de kokosolie toe. Totdat het geheel glad is, giet deze substantie over de taartbodem heen en verdeel goed. Zet weer in de vriezer om volledig op te stijven (1 uur).

Stap 3

Giet de Medjoul Dadels af en doe ze samen met ahornsiroop, amandelpasta, vanillemerg en Himalayazout in de keukenmachine of blender. Mix tot het helemaal glad is en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Giet de karamel saus gelijkmatig over de cheesecake en zet de taart voor ongeveer een uurtje in de vriezer.

Laat de cheesecake voor het opdienen minimaal 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien.

Nadat de cheesecake is ontdooid, bewaar je hem in de ijskast of vriezer.

No Comments

Post A Comment