Wat zijn adaptogene paddenstoelen en kunnen ze helpen bij stress?

Adaptogene paddenstoelen of kruiden, lijken de nieuwe coole superfoods te zijn, die de kracht lijken te hebben lichaam en geest te helpen beter aan te passen aan stress. Stress lijkt in deze moderne tijden bijna normaal te zijn geworden en niemand van ons lijkt immuun te zijn voor de druk van het dagelijks leven.

Want de wereld is tegenwoordig vol met interne en externe stressoren. Die vaak in ons leven verschijnen, als gevolg van onbewust gedrag of de omgeving waarin we leven.

Dus wat zijn adaptogenen precies?

Een adaptogeen is een niet-giftige stof of kruid waarvan wordt aangenomen dat het het  natuurlijke herstelvermogen van het lichaam verhoogt om schadelijke effecten van stress te weerstaan ​​en het normale fysiologische functioneren te bevorderen of te herstellen. Ze kunnen je helpen je aan te passen aan interne en externe stress. Vooral Reishi-paddenstoelen worden beschouwd als een krachtig adaptogeen.

Adaptogenen lijken stress te verlichten door de afgifte van stresshormonen uit de bijnieren te moduleren. Adaptogenen kunnen voor de bijnieren doen wat krachttraining voor de spieren doet; door te trainen en consistent te blijven, wordt je sterker. Adaptogenen hebben als biologische respons modificatoren (BRM’s) een positief effect op de natuurlijke immuunfunctie van het lichaam en helpen het lichaam zich aan te passen aan verschillende stressfactoren.

Deze Adaptogene paddenstoelen en kruiden worden al eeuwenlang gebruikt in Chinese en Ayurvedische genezing tradities, maar het lijkt erop dat hen weer nieuw leven in is geblazen.

Adaptogenen kunnen mogelijk ook indirect helpen bij andere gezondheidsproblemen, zoals pijn, problemen met de spijsvertering, slapeloosheid en meer.

Adaptogene paddestoelen Lion’s Mane, Reishi en Chaga

 

Manen van de leeuw:
De Lion’s Mane paddenstoel wordt op het moment veel onderzocht voor hun neuroprotectieve voordelen. Zenuwgroeifactoren (NGF’s) in deze paddenstoel lijken het vermogen te hebben om hersenweefsel te regenereren en te beschermen. Sommige onderzoeken tonen ook aan dat Lion’s Mane gunstig zou kunnen zijn voor mensen die te maken hebben met angst en depressie.

Reishi:
Reishi is waarschijnlijk het bekendste adaptogene middel. Het heeft (onder andere eigenschappen) herstellende eigenschappen en wordt van oudsher gebruikt voor een ​​betere nachtrust, verbeterde immuniteit te bevorderen en helpt bij het ontgiftingsproces van de lever.

Vanwege de kalmerende werking is Reishi poeder dus perfect als slaapmutsje.

Chaga:
Chaga is een paddenstoel die voornamelijk groeit op berkenbomen in het koude klimaat van het noordelijk halfrond en wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen. Het heeft namelijk een positief effect op de spijsvertering, werkt ontstekingsremmend en heeft een van de de hoogste niveaus aan antioxidanten.

reishi paddenstoel drankje

De holistische benadering en haar hulpje het adaptogeen

Onthoud dat adaptogene paddenstoelen of kruiden geen wondermiddel zijn of een vervanging voor gezonde voeding of levensstijl. Daarom geloven wij sterk in een holistische levensstijl en denken wij dat adaptogenen ondersteuning kunnen bieden bij het ondersteunen van het algehele welzijn. Maar het is ook belangrijk om in de eerste plaats de oorzaak van stress te onthouden. Verander of neem nieuwe levensstijl gewoonten aan, met de steun van adaptogene paddenstoelen of kruiden. Because if nothing changes, nothing changes.

adaptogene paddenstoelen
No Comments

Post A Comment