Medicinale paddenstoelen voor een betere seksuele gezondheid bij mannen

Paddenstoelen zijn over het algemeen bekend als goed voor de gezondheid en dragen veel voordelen mee voor een gezond en sterk lichaam. Maar wist je al dat medicinale paddenstoelen ook aan een betere seksuele gezondheid bij mannen kunnen kunnen bijdragen?

In deze blog duiken we wat dieper in op dit onderwerp en waarom het dagelijks gebruik van medicinale paddenstoelen gunstig kan zijn en de verschillende gezondheidsvoordelen die ze met zich meebrengen.

Deze aanpassingen kun je maken voor een betere seksuele gezondheid

We zullen waarschijnlijk allemaal periodes in ons leven meemaken waarin ons libido wat laag kan zijn. Het treft blijkbaar tot een op de vijf mannen – en zelfs meer vrouwen – op een bepaald moment in hun leven.

Dit thema voor seksuele gezondheid heeft toch vaak een grote link met stress; of het nu op persoonlijk of professioneel gebied is, het kan een enorme impact hebben op onze seksuele prestaties.

Desalniettemin kan een verlies van libido ook een onderliggend persoonlijk, medisch of levensstijl probleem suggereren; dit kan natuurlijk behoorlijk verontrustend zijn voor beide partners in een relatie. Wanneer je seksuele gezondheid niet naar behoren functioneert, is dat vaak een manier, waarop je lichaam je vertelt dat het nodig is om een ​​stapje terug te doen en te herzien wat er in je leven aan de hand is waardoor je dit ervaart.

Gelukkig zijn er veel dingen die mannen – maar ook vrouwen – kunnen veranderen of toevoegen in hun dagelijkse gezondheid routine om ​​betere seksuele gezondheid te ondersteunen.

Zoals, zorgen voldoende beweging, het aannemen van een goed uitgebalanceerd en (meer) plantaardig dieet is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, omdat het voedsel dat wij eten een enorme impact heeft op onze gezondheid. Het lijkt er vooral dat het helpt om minder verzadigd vet en juist meer vezels in het dieet te hebben. En natuurlijk kleine aanpassingen in de dagelijkse gewoonten aan te brengen om minder stress te ervaren, zoals bijvoorbeeld een paar minuten per dag mediteren.

Reishi paddenstoel voor seksuele gezondheid

Hoe precies kunnen medicinale paddenstoelen hierin een ondersteunende rol spelen, zou je je kunnen afvragen? Het gebruik van medicinale paddenstoelen gaat vrij ver terug in de geschiedenis. Bijvoorbeeld de Reishi paddenstoelen, deze medicinale paddenstoel werd en wordt nog steeds zeer gewaardeerd in grote delen van Azië, waar de Reishi paddenstoel al eeuwenlang wordt gebruikt om zijn de libido-afnemende factoren te verminderen.

Aangenomen wordt dat Reishi’s ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen het immuunsysteem ondersteunen en daardoor het algehele welzijn kunnen bevorderen. Deze paddenstoelen blijken ook een verlichtend effect te hebben op lichaam en geest en zo te helpen bij het omgaan met stress. De adaptogene eigenschappen van paddenstoelen lijken ook zeer behulpzaam te zijn bij het bevorderen van een betere seksuele gezondheid.

Adaptogenen zijn niet-giftige stoffen of kruiden die worden gedacht het natuurlijke vermogen van het lichaam te ondersteunen om de schadelijke effecten van stress te weerstaan ​​en het normale functioneren te bevorderen of te herstellen; ze lijken ook een zeer positief effect te hebben op de hormonale balans. Omdat hormonen de seksuele gezondheid beïnvloeden, lijkt het toevoegen van adaptogene medicinale paddenstoelen aan het dieet een mooie toevoeging.

Chaga, koning der paddenstoelen

Het Siberische volk noemt de Chaga paddenstoel een “geschenk van Goden” vanwege de gerapporteerde gezondheidsvoordelen. Deze koning der paddenstoelen lijkt een testosteron verhogend effect te hebben en ook het uithoudingsvermogen te verhogen. Hoewel testosteron essentieel is voor de seksuele gezondheid, is het ook van vitaal belang voor de algehele gezondheid.

Chaga bevat verschillende B-vitamines, mineralen (bijv. Calcium, koper, ijzer, mangaan, kalium, zink) en meerdere fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen), waaronder flavonoïden en fenolen. Chaga-paddenstoelen bevatten ook een hoog gehalte aan antioxidanten, genaamd superoxide dismutase (SOD), een enzym dat bijzonder krachtig is in het bestrijden van vrije radicalen die celbeschadiging en ziekte kunnen veroorzaken.

Deze superoxide dismutase lijkt krachtiger te zijn dan vitamine A, C, E, bètacaroteen en verschillende andere belangrijke vrije-radicalen bestrijders. Daarom wordt het nemen van Chaga paddenstoelen in de vorm van supplementen of thee geassocieerd met een verhogend effect op het  immuunsysteem, dan deze andere voedingsstoffen.

Chaga mushroom cacao milk in mason jar, with dates
Chaga mushroom pouch

Chaga date latte recept

We vinden het altijd leuk om nieuwe recepten te verzinnen, om op die manier te inspireren om medicinale paddenstoelen toe te voegen aan de dagelijkse gezondheid rituelen.

Deze week hebben we een Chaga latte met dadelstroop om uit te proberen.

Ingrediënten voor 2 drankjes:

  • 2 theelepels Chaga poeder
  • 440 ml havermelk of een andere plantaardige melk
  • 1 eetlepel dadelstroop

Instructies:

Voeg de havermelk en het Chaga poeder toe aan een kleine steelpan, roer alles goed door, verwarm 5 minuten of langer, voeg als laatste de dadelstroop toe en roer het nog een keer goed door. Je kunt ook alles aan een melkopschuimer toevoegen in plaats van een steelpan. Enjoy!

chaga mushroom date latte in mason jar
No Comments

Post A Comment