Chocolademelk met reishi paddenstoel

We kunnen het niet genoeg benadrukken, medicinale paddenstoelen poeders zoals Reishi paddenstoelen zijn zo gemakkelijk te gebruiken, maar dat niet alleen  ze gaan heel goed samen met verschillende drankjes en gerechten, bijvoorbeeld met cacao en plantaardige melk. Deze week hebben we een nieuw recept voor jou om uit te proberen: chocolademelk met Reishi paddestoel poeder! Zodat je meer bekend kunt raken met onze Mush poeders en de verschillende voordelen die ze voor lichaam en geest kunnen opleveren.

Cacao, melk en Reishi-paddestoel als jouw krachtige drankje

Reishi paddenstoel is waarschijnlijk de meest bekende en onderzochte paddestoel. In veel Aziatische geneeswijzen wordt Reishi paddenstoel ook wel ” koningin van de paddenstoelen ” genoemd, deze krachtige schimmels worden vaak gebruikt vanwege hun lange levensduur en kalmerende werking.

Ganoderma lucidum kan helpen het immuunsysteem te verbeteren en de gemoedstoestand beter te reguleren. Sommigen zeggen zelfs dat de Reishi paddenstoel kan helpen alfagolven in de hersenen te verhogen, wat dus bij zou dragen aan een veranderde gemoedstoestand.

Hoe smaken medicinale paddenstoelen poeders?

Wanneer je de paddenstoelen poeder aan gewoon heel simpel aan water toevoegt, hebben ze de neiging om een beetje bitter te smaken, afhankelijk van de paddestoel. Reishi paddenstoelen poeder heeft waarschijnlijk de meest bittere smaak van de drie paddenstoelen poeders die wij verkopen. Chaga heeft een soort thee / koffie-achtig karakter met een aardse ondertoon. Lion’s Mane is de meest neutrale medicinale paddestoel als het gaat om de smaak en blend zeer goed weg, vooral met fruit smoothies!

Wanneer je de medicinale paddenstoelen poeders toevoegt aan eenvoudige drankjes of gerechten, smaken ze eigenlijk heel lekker en kunnen ze bepaalde smaken zelfs versterken of verbeteren, zoals met koffie, cacao en plantaardige melk.

Nu over naar het recept, hebben we een eenvoudige maar heerlijke Reishi chocolademelk gemaakt, met slechts een paar ingrediënten!

chocolademelk reishi paddenstoel in mason jar

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 theelepel Reishi-poeder
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 240 ml hazelnootmelk (of andere plantaardige melk)
  • Suiker is opti0neel

Instructies:

Voeg alle ingrediënten toe aan een melkopschuimer of een kleine steelpan en roer het goed door en serveer het in je favoriete mok!

chocomelk met reishi poeder
No Comments

Post A Comment