Voordelen van de Reishi paddenstoel: Hoe maak je Reishi thee – Lever detox

De Reishi paddenstoel is een gekoesterd kruid, dat al eeuwen lang wordt gebruikt in traditionele geneeswijzen, vooral in Azië. Met namen als Koningin der paddenstoelen of paddenstoel van de onsterfelijkheid, heeft dit oude kruid al vele overwinningen op het gebied van gezondheid behaald.

Reishi – Lingzhi: Lever detox

Deze prachtige medicinale paddenstoel staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen die zij met zich meebrengt. Bijvoorbeeld het effect dat het kan hebben op het ontgiftingsproces. Reishi of Lingzhi paddenstoel, heeft een versterkend effect op de lever. Dit kan vervolgens helpen bij het ontgiften van schadelijke gifstoffen en zware metalen uit het lichaam. In de Chinese geneeskunde is de lever ook verantwoordelijk voor een groot deel van onze geest; dus kan een detox of ontgifting helpen bij het bereiken van een beter humeur en een lichter gevoel.

Reishi adaptogeen: eerste hulp bij stress

Reishi heeft ook adaptogene eigenschappen en kan het lichaam helpen beter met stress om te gaan en jou te helpen aan te passen aan de situatie. Dit kan betekenen dat als het immuunsysteem van je lichaam overactief is, het kan helpen vertragen, maar als je een kickstart of boost nodig hebt, zal de aanpassing daarin plaatsvinden. Het stelt je letterlijk in staat om je aan te passen aan het geen wat nodig is, om het lichaam en geest harmonischer te laten werken.

Reishi paddenstoelen voor de gezondheid

Ingrediënten voor Reishi gember detox thee

Dit recept is heel eenvoudig te maken en je hebt maar 4 ingrediënten nodig;

Voor twee porties

  • 2 theelepels Reishi
  • 2 grote stukjes gember (in dunne plakjes)
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 460 ml water

Net als Reishi bevat gember ook veel antioxidanten en bevat gember chemicaliën die misselijkheid en ontstekingen kunnen verminderen.

HOE TE BEREIDEN

Een kleine pot pakken en met water vullen, het reishi-poeder toevoegen en goed roeren, aan de kook brengen, het vuur op middelhoog vuur brengen, ongeveer 5 minuten laten sudderen en vervolgens de gesneden gember toevoegen , laat het nog 10 minuten koken. Haal het van het vuur en de ahornsiroop naar smaak en geniet van je Reishi gember detox thee.

Ingrediënten voor Reishi gember detox thee

Dit recept is heel eenvoudig te maken en je hebt maar 4 ingrediënten nodig;

Voor twee porties

  • 2 theelepels Reishi
  • 2 grote stukjes gember (in dunne plakjes)
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 460 ml water

Net als Reishi bevat gember ook veel antioxidanten en bevat gember chemicaliën die misselijkheid en ontstekingen kunnen verminderen.

HOE TE BEREIDEN

Een kleine pot pakken en met water vullen, het reishi-poeder toevoegen en goed roeren, aan de kook brengen, het vuur op middelhoog vuur brengen, ongeveer 5 minuten laten sudderen en vervolgens de gesneden gember toevoegen , laat het nog 10 minuten koken. Haal het van het vuur en de ahornsiroop naar smaak en geniet van je Reishi gember detox thee.

No Comments

Post A Comment