Green pre-workout smoothie with Lion’s Mane

Voordelen van Lion’s Mane

Deze smoothie is niet alleen ongelooflijk lekker, maar bevat ook een aantal behoorlijk gezonde ingrediënten, zoals spinazie, ananas en Lion’s Mane.

Bij regelmatig gebruik kan Lion’s Mane je gedurende de dag door meer energie en focus bieden. Onderzoek toont aan dat deze funky uitziende paddenstoel ook Nerve Growth Factot (NGF) in de hersenen stimuleren. NGF’s zijn eiwitten die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, het onderhoud en de overleving van de hersenen. Met onze hectische levens tegenwoordig klinkt dit als een welkome verrijking!

Lion’s Mane paddenstoel (Hericium Erinaceus) of in Japan bekend als Yamabushitake, wordt al heel lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en veel onderzoek bevestigt tegenwoordig wat de ouden al wisten over deze verbazingwekkende schimmels.

Lion’s Mane paddenstoelen zijn ook van nature rijk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen en bevatten weinig calorieën en vetten.

green lion's mane smoothie
green lion's mane smoothie

Spinazie als superfood

We herinneren ons waarschijnlijk allemaal hoe Popeye van 0 naar 100 ging na het consumeren van een blikje spinazie. Dat, en het feit dat onderzoek heeft aangetoond dat het echt een superfood is, hebben we spinazie ook toegevoegd aan de smoothie.

Spinazie is rijk aan vitamine A, C en K, magnesium, ijzer en mangaan. En het biedt ook de vereiste magnesiumgehaltes die het lichaam nodig heeft, dit zou gedurende de dag voor meer energie moeten zorgen.

De voordelen van ananas

Last but not least hebben we ook wat ananas aan de mix toegevoegd.

Naast andere vitamines en voedingsstoffen zijn ananassen vooral rijk aan vitamine C en mangaan, met 131% en 76% van de dagelijkse aanbevelingen, individueel, en net als Lion’s Mane zijn ze ook boordevol gezonde antioxidanten.

Dit mooi ogende fruit kan ook een betere verstoring bevorderen omdat ananassen een groep spijsverteringsenzymen bevatten die bekend staan als bromelaïne, die helpen voedsel beter af te breken.

Ingrediënten voor twee porties:

  • 2 theelepels Lion’s Mane Powder
  • 400 gram ananas (vers of bevroren)
  • 4 handjesvol verse spinazie
  • 450 ml kokosmelk
  • optioneel 1 banaan om het romiger te maken

INSTRUCTIES

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Mixen tot een gladde substantie. Enjoy!
No Comments

Post A Comment