Spiritualiteit: Reishi en meditatie

Spirituele geschiedenis van Linghzi

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi, wat paddestoel van de onsterfelijkheid betekend. De Reishi is al duizenden jaren, vooral in de Aziatische culturen, een zeer geliefde paddenstoel. Het is een van de oudste en meest gewaardeerde kruiden in de Divine farmer’s materia medica, erkend om zijn therapeutische en spirituele voordelen.

 

Hoewel Reishi in oude Chinese medische teksten werd erkend als bijzonder nuttig voor zieke en zwake mensen, stond de paddenstoel misschien beter bekend als thuishorend tot een belangrijke klasse geneesmiddelen die ‘tonische kruiden’ worden genoemd. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt Reishi beschouwd als een van de meest heilige tonische kruiden die je zou kunnen gebruiken.
mushroom moon milk for new moon

Shen Tonic 

Er wordt gezegd dat Reishi de kracht heeft om de geest te voeden en te beschermen vanwege het genezende effect op de Shen, een van de drie ‘treasures in de Chinese geneeskunde. Shen of ” geest ” is de emotioneel-mentaal-spirituele kracht in de mens. De andere twee zijn Jing en Chi. Jing of “essentie” is de creatieve kracht achter het fysieke lichaam, en Chi of “vitale kracht” is de dynamische energie die door het lichaam stroomt en verbonden is met de ademhaling. Reishi voedt alle drie de schatten, maar het effect ervan op de geest (Shen) is het meest diepgaand.

 

De oude Taoïsten noemen Shen het meest verlichte niveau dat in direct contact staat met het universum, Shen herbergt de hartruimte. Het induceert het vermogen om een meditatieve staat te bereiken en spiritueel bewustzijn te vergroten. Daarom werd en wordt Reishi vaak gebruikt voordat men in meditatie gaat, om zo de wilskracht en het innerlijke bewustzijn te vergroten.

 

Reishi als adaptogeen

De adaptogene eigenschappen in Reishi spelen ook een belangrijke rol bij het bereiken van een meer vreedzame en evenwichtige staat van zijn. Het kan het vermogen van het lichaam versterken om beter met stress, angst en vermoeidheid om te gaan. Reishi paddenstoelen ondersteunen, evenals de meeste adaptogene kruiden, ook de endocriene en hormonale systemen in het lichaam, die ook weer verband lijken te houden met spiritueel activerende eigenschappen. Reishi helpt je om te kalmeren en in het nu te zijn. Aanwezig zijn in het NU is een van de meest krachtige dingen die een mens kan doen, als je op zoek bent naar een meer harmonieuze relatie met jezelf en de wereld om je heen.

Rustgevende Reishi meditatie

Probeer de onderstaande meditatie uit in combinatie met je Reishi-elixer.


1. Drink je Reishi-elixer voordat je aan de meditatie begint. Ga vervolgens in een comfortabele positie op een kussen zitten of lig comfortabel op de vloer. Probeer volledig te ontspannen, van de bovenkant van je hoofd tot de puntjes van je tenen. Voel hoe elk deel van je lichaam ontspant terwijl je langzaam jouw aandacht langs de hoofduiteinde naar de tenen verplaatst. Geef elk lichaamsdeel wat aandacht, met als laatste je tenen.
2. Adem langzaam en diep door je neus, je tong ligt rustig in je mond. Terwijl je inademt, adem je helder licht of helende chi in. Laat het licht je hele lichaam vullen, diep in je lichaam en geest gaan, stroomend naar alle donkere en met pijn gevulde gebieden van je lichaam en geest.
3. Terwijl je uitademt, laat je alle pijn, ziekte of stress het lichaam verlaten, zoals een donkere rook of mist.
4. Kijk met je innerlijke oog hoe de mist in de lucht verdwijnt.
5. Houd je meditatie in stand; langzaam en diep. Blijf je lichaam toestaan ​​zich te vullen met genezing, ontspannend licht en laat alle pijn, ziekte, verdriet en stress uit het lichaam en de geest verdwijnen. Doe dit gedurende tien tot twintig minuten – of langer indien nodig.
6. Wanneer gedachten naar boven komen, laat ze zijn, probeer ze te observeren alsof je ze van een afstand bekijkt, ze zweven langs, maar je hoeft je er niet langer mee te identificeren.
7. Als je klaar bent, wrijf je handpalmen zesendertig keer tegen elkaar, en leg dan je handen op je hart, uit je dankbaarheid. Open vervolgens je ogen en ga opnieuw de wereld om je heen binnen, vernieuwd en ontspannen.
NAMASTE.
No Comments

Post A Comment