Vegan Chai/speculaas en Reishi cake

Baktijd!

Wij vinden dat Chai kruiden en Mush poeders complementair aan elkaar zijn. Daarom hebben wij van ons favoriete drankje een heerlijke cake gemaakt, zodat je van beiden kunt genieten! zodat je van beiden kunt genieten!

Omdat Chai een van onze favoriete drankjes is, waren we behoorlijk nieuwsgierig naar de geschiedenis van Chai, behalve het feit dat we wisten dat het uit India kwam, was dat ongeveer het enige waarvan wij op de hoogte waren.

Geschiedenis van Chai

Wat we ontdekten, is dat de folklore rond Chai duizenden jaren geleden dateert (sommigen zeggen zelfs meer dan 5000 jaar geleden) aan een oud koninklijk hof – in India of Siam (Thailand). Er werd gezegd dat de regerende koning het recept creëerde als een reinigende en genezende Ayurvedische drank.

Later, in 1835, richtten de Britten theeplantages op in Assam, India. Het was toen dat de zwarte thee aan de mix werd toegevoegd, en dit is hoe men het tegenwoordig vaak drinkt.

Reishi paddenstoel in de Chinese geneeskunde

We hebben dit oude kruidenmengsel gecombineerd met een ander oud kruid, Reishi Mushroom.

De oude genezers zeggen dat Reishi of Lingzi de lever kan versterken, wat kan helpen bij het ontgiften van schadelijke gifstoffen en zware metalen uit het lichaam. In de Chinese geneeskunde is de lever ook grotendeels verantwoordelijk voor ons humeur. Omdat Reishi wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde als een adaptogeen, helpt het je lichaam zich aan te passen aan stress. Wanneer het continu wordt geconsumeerd, kan Reishi helpen de slaapcycli van het lichaam te ondersteunen.

Een standaard tijd om Chai te drinken is rond 16:00 uur. met een middagsnack. Zoals een stuk vegan chai cake met Reishi poeder!
Zoals een stukje Vegan Chai cake met Reishi paddenstoel.

Bekijk hieronder de ingrediënten!

Paddenstoelenpoeder

Ingrediënten

-350g speltmeel
– 1 el Reishi-poeder
-250 g kokossuiker of een andere zoetstof
-2 theelepel bakpoeder
-3/4 theelepel zout
-1 theelepel gemalen kaneel
-1 theelepel gemalen gember
-1 theelepel hele kardemom
-1/4 theelepel gemalen kruidnagel
-1/8 theelepel zwarte peper
-350 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
-2 theelepel vanille-extract
-100 ml plantaardige olie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ° C en vet een broodvorm in (ongeveer 9 “x 5”).
meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel om een ​​dik beslag te maken, zorg ervoor dat je niet te lang mixt. Giet het mengsel in de voorbereide broodvorm en bak 50-60 minuten, of totdat een tester schoon of met een paar kruimels uit het midden komt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de pan, verwijder hem dan en laat volledig afkoelen op een rooster.
Genieten!

No Comments

Post A Comment